Nu kører express-Buzz’en – 340 hk GTX-topmodel til 509.995 kr.*

Nu er Volkswagen Erhvervsbiler klar til at slippe ID. Buzz GTX løs. Topmodellen i ID. Buzz-serien kommer med to elmotorer, 340 hk og firehjulstræk, der gør ID. Buzz GTX til det hurtigste rugbrød nogensinde. Priserne for en ID. Buzz med GTX-factor starter ved 509.995 kr.*

Tilbage i 1980’erne byggede Porsche en meget begrænset serie af T3 Transporter, der var udstyret med en 231 hk stærk 3,2-liters 6-cylindret boxermotor. Det var uden tvivl det vildeste og hurtigste rugbrød ude på vejene den gang.

Men selv den får baghjul af den nye ID. Buzz GTX. Med to elmotorer, 340 hk og et elektronisk firehjulstræk accelererer ID. Buzz GTX fra 0 til 100 km/t på kun 6,1 sek. (ID. Buzz Lang GTX: 6,4 sek.). GTX-topmodellen introduceres til priser fra 509.995 kr.* for versionen med kort akselafstand og fra 549.995 kr.* for versionen med lang akselafstand og syv sæder.

De to versioner af ID. Buzz GTX er udstyret med den samme elektriske drivlinje. En 109 hk asynkron elmotor trækker på forhjulene, mens baghjulene drives af den velkendte 286 hk stærke APP550-elmotor, der kendes fra ID.4 og ID.7. Det elektriske firehjulstræk fordeler på millisekunder motorkraften mellem for- og baghjulene og sikrer optimalt afsæt og vejgreb under alle kørselssituationer. ID. Buzz GTX kan trække op til 1.600 kg i versionen med lang akselafstand og op til 1.800 kg i versionen med kort akselafstand.

Hvor den elektriske drivlinje er identisk i de to varianter af ID. Buzz GTX, adskiller de sig fra hinanden, når det kommer til batteriet. Den korte version af ID. Buzz GTX kører med 79 kWh-batteri, der giver bilen en rækkevidde op til 419 km, og batteriet kan lynlades med op til 185 kW, hvor en 10-80 % lynladning tager 26 minutter. Den lange version af ID. Buzz GTX kører med et større 86 kWh-batteri, der giver en rækkevidde op til 458 km, og det kan lynlade med op til 200 kW, hvor en lynladning fra 10 til 80 % strøm også her kun tager 26 minutter. 10 minutters lynladning giver under optimale betingelser op til 236 km rækkevidde.

GTX-versionen adskiller sig fra de øvrige ID. Buzz-varianter ved forskellige designdetaljer, der er med til at understrege bilens dynamiske karakter. Frontdesignet på GTX-versionen skiller sig ud med en frontkofanger, der har et sort luftindtag med gitter i bikubemønster, og ude i hver side er der vertikale airguides. Ved siden af disse airguides er der nydesignede kørelys i form af to LED-trekanter oven på hinanden formet som en pilespids. Karrosserielementer såsom frontkofangerens nye luftindtag, luftføringskanalerne ude i siderne, GTX-bogstaverne og sidespejlhusene er holdt i højglans sort. ID. Buzz GTX kører på 20” Solna-letmetalfælge, og som ekstraudstyr tilbydes to nydesignede 21-tommer alufælge med betegnelserne Caracas (sort) og Townsville (sort med diamantskåret overflade). Interiøret i GTX-versionen er holdt i sort, der elegant brydes af røde striber og syninger på sæderne og multifunktionssportsrattet.

Hvad angår GTX-versionens øvrige udstyr, kommer den med det samme standardudstyr som en Style. Det vil sige, at den blandt meget andet kommer med el-justerbare forsæder med massage, den store assistentpakke med Travel Assist, nøglefri adgang-og-start, elektrisk betjente skydedøre og bagklap samt IQ. LIGHT-LED-matrix-forlygter.

GTX-versionerne tilbydes uden merpris i farverne Candy White, Cherry Red, Mono Silver. Starlight Blue og Deep Black Pearl, mens den to-farvede kombination af Mono Silver / Cherry Red, der er unik for GTX, koster 22.300 kr.

* Priserne gælder ved indregistrering senest den 31. december 2024


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk